Как звучат „Размисли над шест румънски танца“? И какво се получава, ако тези размисли са джаз, а композиторът е Бела Барток? Отговорите на тези въпроси може да получите, при това безплатно, на 23 февруари от 19 ч в зала „Русе“ на Националното училище по изкуствата. Там ще изнесе концерт унгарското Дежьо Ола Трио, което гостува за пръв път в България благодарение на Унгарския културен институт. За единствената изява на джаз триото извън София е избран Русе - това е в резултат на дългогодишното партньорство между лейбъла Jazz Plus Concerts на Дюкян меломан с Арена Медиа и сдружение „Европейски пространства“. 
Поемаме разходите на групата за гастрола в Русе и се отказваме от приходи от билети, защото искаме повече ценители и млади хора да се срещнат с изпълнителите, обяснява Димитър Липовански, директор на Арена Медиа. 
Дежьо Ола е млад пианист и композитор, носител на наградата „Джуниър Прима“ и вече уважаван член на джаз-братството. Спечелил е няколко награди за композиция и води собствена кросовър формация - Трио ала Кодали. Петер Ола, контрабас, свири в множество групи, има огромен успех в Япония с групата „Трио Акустик“, в която брат му е пианист. Барабанистът Андраш Пецек Лакатош е едно от големите и за щастие реализирани обещания от началото на века - тогава той постига голям успех в Лондон със Сакчи Ню Джипси Джаз, както и със собственото си Пецек Лакатош Трио.