Областният съвет на БСП подреди в четвъртък вечер листата на кандидатите за депутати от второто място нататък, тъй като за водач вече е утвърден най-младият член на висшето партийно ръководство Крум Зарков. Предстои листата с 16 кандидат-депутати, които ще се борят за 44-тото Народно събрание, да бъде окончателно утвърдена от Националния съвет, като се очаква да няма промени. 
Русенската организация реши втори в червената листа да е бившият народен представител Добрин Данев. След него е юристът и председател на групата общински съветници на партията Пенчо Милков, който беше предпочетен за водач от общинската организация на БСП. Четвъртата позиция е запазена за гражданската квота, а неин представител ще е олимпийският шампион по спортна стрелба и бивш русенски депутат в 42 Народно събрание Таньо Киряков. Деветото място също е резервирано за коалиционен партньор на БСП. За първи път в листата за кандидат-депутати ще участва и областният лидер на партията Божидар Йотов, който е на пета позиция. 
Шестото и седмото място са за кандидатите от Две могили Татяна Василева и от Иваново Ивалинка Цанкова. Областният координатор на БСП Деница Иванова заема осма позиция, а десетата е за Георги Стоилов от Русе. След него е юристката Екатерина Заякова, актьорът Косьо Станев е на 12-то място, а за Ценово и за общинския председател Росен Миланов е предвидена 13-та позиция. Последните три места са за Иван Иванов, Елисавета Досева и общинския съветник Никола Михайлов. 
В листата има значително подмладяване, нови лица и представители от целия регион. Тя е добре балансирана, като има опитни политици и познати лица, каза Йотов и допълни, че реално постижимото за русенската червена структура е да вкара двама депутати, но си поставят за цел трима. 
Все пак листата може да претърпи леки корекции, като последната дума ще имат в София.