Трети софиянец оглавява русенска листа. Новината идва от АБВ, а за чело на листата партията залага на бившия депутат, зам.-председател на Народното събрание и бивш министър на търговията в правителствата на Любен Беров и Жан Виденов Кирил Цочев. Съставът на русенската листа е определен от Областния съвет на АБВ, а в четвъртък Националният съвет я утвърди. Така формацията става първата в Русе с окончателно потвърдена подредба.
Впрочем за водач на листата от областния съвет на партията бе номиниран лидерът на АБВ в Русе, юристът и общински съветник Венцислав Великов, но той си е направил отвод. 
С преимущество съм да имам прекрасна професия, която ме задоволява в чисто професионално отношение и съм достатъчно натоварен с ангажиментите си в Русе. Като областен председател задачата ми е да има сериозна структура на АБВ в Русенска област и тя е факт. Имаме трима общински съветници, което сочи, че АБВ е сериозно стъпила на политическата сцена, обясни решението си Великов. Той подчерта, че при номинациите е спазена старата максима - местен, свестен и известен, и кандидат-депутатите са успели и познати лица.  
Второто място в русенската листа е за шефа на Драгажния флот Валери Иванов, който в момента е общински съветник. Третата позиция е запазена за  коалиционния партньор „Движение 21“, като кандидатът още не е определен. Впрочем за тях има отредени общо шест места. Осмото място пък е за „Българска социалдемокрация - Евролевица“, като неин представител ще е общинският съветник Веселин Велчев. 
В Русе ще имаме широка лява коалиция, като работим много добре с областния лидер на „Движение 21“ Екатерина Барбова. Формиран е общ областен предизборен щаб, обхванали сме всички населени места, където двете формации имат структури, както и част от структурите на „Българска социалдемокрация - Евролевица“, посочи Великов. 
Четвъртото място в листата на АБВ е за общинския съветник д-р Милко Борисов, а за депутатско място в 44-тото Народно събрание ще се борят неврологът Геновей Узунов, шефката на дирекция „Социално подпомагане“ Росица Иванова, зъботехникът Симеон Цветанов и Ралица Букурова-Станева, която е мениджър на модна къща. В листата са включени и общинските председатели на Иваново Димчо Киряков и на Борово Ивелина Колева.