Докато повечето партии в Русе все още трескаво бистрят кандидат-депутатите и подредбата им в листите, непознатата партия „Възраждане“ на варненския общински съветник и бивш директор на музея в Добрич Костадин Костадинов се оказа най-бърза в организацията и вече регистрира листата си с кандидати за депутати в Районната избирателна комисия в Русе. Така беше нарушена традицията на ГЕРБ да са първи. 
Начело на русенската листа на партия „Възраждане“, която не иска да се класифицира като дясна или лява, ще застане Николай Костадинов, а второто и третото място ще заемат Мартин Друмев и Даниела Костадинова. 
Наред с Костадинов сред сигурните водачи на листи за Русе са Крум Зарков, спуснат от София за чело на БСП, софиянецът Борис Станимиров, който ще се бори за доверието на русенци от името на Нова Република, доскорошният депутат от АБВ Кирил Цочев, бившият русенски депутат от Реформаторския блок Румен Христов.
Очаквано в битката за депутатско място се впуска  доскорошният депутат Искрен Веселинов, който също е утвърден за водач на русенската листа. Ясни са и останалите кандидати на обединените патриоти - на второ място е Любомир Владимиров от Атака, третата позиция е за Стефан Барбуков от НФСБ. Листата ще е от осем кандидати, като трите формации в коалицията - ВМРО, НФСБ и Атака, ще са поравно представени, а място в нея ще намерят също общинският съветник Галин Григоров и бизнесменът от Бяла Иван Гьоков. Предстои листата да бъде официално представена в началото на седмицата. 
Според неофициална информация, тиражирана по медиите, за четвърти път Пламен Нунев ще поведе листата на ГЕРБ, а кандидатите ще са хора с експертен потенциал по основните приоритети в управленската програма на партията, като ще има и нови, и познати лица. 
В Реформаторския блок засега единственото ясно и категорично е водачът Румен Христов. Партията ще има листа с 16 кандидати, като все още не е ясна подредбата им.
Не е разплетена все още и ситуацията с номинациите за депутатската листа в ДПС. След проведения областен съвет имената на кандидатите, сред които попадат бившият депутат Ферихан Ахмедова и областният лидер и общински съветник Дауд Ибрям, бяха изпратени до Централния щаб и там ще се реши кой да поведе листата и каква да е окончателната подредба.