Директорът на здравната каса в Русе Калоян Копчев помогна на тежко ранено в катастрофа семейство. 
Инцидентът стана вчера около 12 часа на черното кръстовище срещу магазин „Джъмбо“, където катастрофите са ежедневие, а надеждата за обезопасяването му - мираж.
Златист форд се изпречил пред голям камион с добричка регистрация и бил пометен. 76-годишният шофьор на колата и 3 години по-младата му съпругата са получили множество травми и са в болницата в критично състояние. Невредима е само дъщеря им, която е била на задната седалка.
Фордът идвал от Средна кула и при свиването наляво към Русе шофьорът не е преценил добре обстановката и колата е застанала на пътя на тежкия камион.
Непосредствено зад товарния автомобил пътувал Калоян Копчев, който видял какво се случва, спрял и оказал първа помощ на ранените, като междувременно повикал линейки.
Бях на мястото и опитах да помогна, потвърди без повече подробности шефът на здравната каса.
Не знам как стана. Татко не караше бързо и не помня точно докъде се изнесе на кръстовището, но изведнъж усетих удар от лявата страна, при който се завъртяхме и се спряхме в канавката преди оградата на „Джъмбо“, каза пред „Утро“ дъщерята на двамата контузени съпрузи.