Празнични цени ще имат билетите за два от спектаклите на русенския драматичен театър през март, съобщиха от ДТ „Сава Огнянов“. На 6 март русенци ще могат да гледат две представления на комедията „Отворена брачна двойка“ - от 16.30 и от 19 ч, като цените ще бъдат 5 и 3 лева, гласи съобщението от театъра. На 7 март публиката ще има възможност да види най-новата постановка на русенските драматици с известния български комик Николай Урумов „Легло за трима“, като цената на билета ще бъде 5 лева. 
Театралният март започва на 1 март, когато на Голямата сцена ще бъде показан спектакълът „Смъртта на котката“. Русенската постановка е режисьорска работа на актьора Асен Блатечки, а ролите се изпълняват от популярните столични актьори Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Роберт Янакиев, Пламен Манасиев, Александър Сано, Йосиф Шамли, както и от русенските им колеги Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров. 
На 11 март от 11 ч театърът ще представи в камерна зала „Слави Шкаров“ пиесата „Приказките на баба“ - драматизация по приказките на Елин Пелин „Трите баби“, „Чохено контошче“ и „Цар Шишко“ в постановка на Любомир Кънев. На 15 март в същата зала ще се играе „Бурунданга“, режисирана от Ивайло Ненов. 
Месецът ще приключи с две представления на 27 март с участието на Николай Урумов. В камерна зала „Слави Шкаров“ от 16 ч ще се играе „Службогонци“, а от 19 ч на Голямата сцена публиката ще види „Легло за трима“.