Общинският съветник от Ветово Сюлейман Адем Паша ще трябва да плати глоба от 1000 лева, наложена му от Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси /КУПКИ/. Това реши Административният съд в Русе, след като отмени решението на Районния съд, според което глобата е несправедлива. 
Сюлейман Паша положил клетва на 22 януари 2016 година и започнал работа като общински съветник. До този момент не се е занимавал с политическа дейност и не знаел, че трябва да подаде декларация по Закона за конфликт на интереси. Председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед подал сигнал за пропуска и нарушителят е бил поканен в централата на специализираната комисия в София, където му бил съставен акт за административно нарушение. Така с последвалото наказателно постановление му била наложена глоба от 1000 лева.
Сюлейман Паша обжалвал санкцията пред Русенския районен съд и съдът отменил глобата. От комисията обаче обжалвали решението пред Административния съд в Русе и спечелиха делото. Това решение е окончателно.