Много хора страдат от болки в ставите, болки в мускулите и болки в гърба. За щастие, природата ни е дала джинджифила, който е мощно средство, съдържащо множество ползи за здравето.

Според клиничните проучвания и изследвания, коренът от джинджифил може да бъде от голяма полза за хората, които страдат от дегенеративен или ревматоиден артрит или хронична болка.

Ето как да си го приготвите, за да увеличите още повече неговите лечебни свойства!

Хората използват джинджифила като подправка в готвенето, която намалява и облекчава симптомите на настинка, грип, кашлица. Освен това джинджифилът е много полезен за кръвообращението и е отлична превенция срещу рак. Необходимо е също така да се отбележи, че джинджифилът е в състояние да намали нивото на лошия холестерол и високите нива на кръвната захар. Той е ефективно решение при гадене и подобрява храносмилането.

Холистичната медицина е използвала джинджифилът в продължение на векове за лечение на различни здравословни проблеми като висок холестерол, артрит, висока кръвна захар и стомашни проблеми.

Ние ще ви представим един лек с мощни функции, който се приготвя от пресен джинджифил или джинджифил на прах, лимонов сок и малко захар . Резултатите са поразителни!

Необходими продукти:

115 мл газирана вода

Няколко капки лимонов сок

450 мл филтрирана вода

200 грама обелен и ситно нарязан джинджифил

225 грама захар

Лимонови резенчета

Начин на приготвяне:

На първо място, сварете филтрираната вода и след това добавете джинджифила. Намалете огъня и оставете да къкри още 5 минути. Оставете да престои 20 минути. Сега прецедете течността и я използвайте за сиропа.

Вземете отделен съд и разтворете захарта в чаша преварена вода. След това смесете половин чаша сок от джинджифил с 1/3 чаша сироп и половин чаша сода. Можете да добавите малко мед и лимонов сок. Насладете се на напитката!

Ползите за здравето от джинджифиловата напитка:

Както вече споменахме, джинджифилът има много ползи за здравето, като например: понижава нивата на холестерола и кръвната захар, подобрява храносмилането, лекува стомашното разстройство и също може да намали симптомите на настинка, да подобри кръвообращението и да бъде отлична профилактика срещу рак.