„На голям лукс ще се радват приятелите на футбола в Етрополе. Стадионът на третодивизионния „Чавдар“ лъсна с две козирки и осветление, на което могат да завидят в в „Левски“, Пловдив, Варна и други големи градове“, тръби спортен сайт. 
Нататък разбираме, че трибуните са с 5600 седящи места. Екстрите са терен с естествено покритие, изкуствен терен, козирки, осветление и балон за зимата.
Стигаме и до най-важното - проектът е изпълнен по програма за развитие на селските райони срещу точно 5 590 000 лева.
Прекрасно! 
Община Етрополе е с население малко над 10 000 души. Това означава, че всеки втори жител - от пеленаче до белобрад старец, ще е с осигурена седалка на стадиона. А завързани дербита като „Чавдар“-“Ботев“ /Ихтиман/, „Ботев“-“Германея“, „Ботев“-“Свобода“ /Пещера/ ще се играят на осветление. Европейска работа! 
Естествено, нямаме никакви съмнения, че и последната стотинка от тези близо 6 милиона е похарчена за комплекса.
Къде са тук Русе, Варна и Горна Оряховица, получили от държавата по 1 скромен милион за ремонт на стадионите си?
По фамозната програма за тъй бурното спортно развитие на селските райони бяха хвърлени милиони за бази в Долни Чифлик и Царева ливада. В Чифлика вече няма отбор, а комплексът в Царева ливада /население от 789 /!/ души според преброяване от 2009 година бе обявен за... сграда на годината! Той най-вероятно главно затова и ще служи - за сграда, не за игрище.
На как беше - не е луд, този който яде зелника, а онзи, който му го даде. В българския рай на парадоксите тарикатите ръфат зелника като марокански скакалци. И няма кой да ги спре. И така във всяко село се появява по един „Олд Трафорд“ - като „Театъра на мечтите“ на „Манчестър Юнайтед“. А Европа плаща, а определени хора у нас усвояват.