Съжалявам много, разкайвам се! Призна ми в колата, че има друг мъж... спомням си, че й нанесох три удара и след като видях, че не се движи, се обадих за помощ. Оставям на съда да прецени справедливо присъдата ми. Това каза вчера 34-годишният Бахар Селим, убил с кухненски нож съпругата си Джейлян на 31 май 2016 година на главния път Русе-София. 
25 години затвор при първоначален строг режим  постанови Русенският окръжен съд. Бахар С. ще трябва да плати общо 300 000 лева обезщетение на родителите на Джейлян, както и 150 000 лева на 8-годишния им син, останал без майка.
Трагичният финал на семейната драма с години системен психически и физически тормоз бил сложен, след като Бахар чул на 30 май миналата година разговор на съпругата си с нейна приятелка, на която тя казала, че има намерение да напусне съпруга си и да се премести с детето в друго жилище. В деня на убийството пък той чул друг телефонен разговор, в който тя казала на приятелката си, че има друг мъж в живота й, когото обича. Според защитата на убиеца, към този момент той все още е имал надежда, че отношенията им може да се възстановят, и поканил съпругата си да направят оглед на вила, която искали да купят. По пътя обаче Джейлян казала на съпруга си, че обича друг. Обезумял от ревност, мъжът й я наранил с кухненски нож, който държал до себе си. Спрял колата в крайпътна отбивка, а Джейлян хукнала да бяга, за да се спаси от поредното унизително посегателство. Бахар я настигнал и нанесъл 10 прободни удара в тялото на майката на сина си.
Според съдебно-медицинската експертиза три от прободните рани са били смъртоносни, при тях са били засегнати белите дробове и магистрален кръвоносен съд. За секунди Джейлян е изпаднала в безсъзнание от остра кръвозагуба. Експертите обаче не могат да кажат със сигурност в каква последователност са били нанесени ударите.
В съдебната зала бе допусната сестрата на жертвата. С Джейлян били много близки, всички в семейството имали силна емоционална връзка и се подкрепяли сърдечно. Джейлян посещаваше редовно родителите ни, помагаше в домакинството, винаги имаше време за нас, макар да бе много ангажирана. След това, което се случи, родителите ми нямат желание за живот, баща ми плаче, мама посещава психотерапевт, за да може да се грижи за детето, разказа през сълзи сестрата на Джейлян. Единственото, което ни държи сега, е детето, а той много я обичаше. След като изгубихме майка му, малкият бе в шок - не искаше да се храни, чупеше играчките си, плачеше и задаваше въпроси, на които не можехме да му отговорим. Питаше защо след като майка му е „заминала“, не го е взела със себе си, защо го е изоставила. Знам, че с нищо не можем да я върнем, ридаеше неутешимо пред съда сестрата на Джейлян.
Експертите са категорични, че двамата съпрузи са имали огромни различия по основни житейски въпроси и агресивното и безпардонно поведение на мъжа е копаело бездната между тях. На различни мнения са били както за живота, така и за възпитанието на сина им. Имало е сериозни знаци, че има проблем, но никой не е потърсил помощ. Бахар е действал в пристъп на екстремна жестокост при патологична ревност и желание за притежание, макар колегите му да го познавали като тих и добър работник.
Присъдата на Русенския окръжен съд може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.