Десетки рокери от русенските клубове „Тъндърс“ и „Дунавски братя“, както и техни колеги от Тутракан и Велико Търново излязоха на протест пред Съдебната палата в събота заедно с роднините на загиналия на пътя преди повече от две години Ивайло Андреев. Исканията на всички бяха за справедливо решение на Апелативния съд, от който очакват да посочи истинския виновник за смъртта на рокера. До поставената на земята каска на Иво, по която личат следи от фаталното му падане от мотора на 19 юли 2014 година, бяха наредени и други шлемове, какъвто е рокерският знак на траур.
В последния ден от живота си Ивайло пътувал заедно с още четирима приятели към събора в Полски Тръмбеш. Малко преди разклона за Плевен откъм Бяла, на ляв завой, колоната се озовала пред два тира, които се изпреварват. Оказва се, че по необясними причини на този завой има прекъсната линия, която позволява подобна маневра, но пък платната са само две. В същото време 200 метра преди мястото на катастрофата има знак, който забранява изпреварването. В опита си да избегне сблъсъка с летящата срещу него стоманена стена, Ивайло пада в банкета и загива на място. 
След две години и половина разследване прокуратурата излиза със становище, че виновен за свъртта на моториста е самият той, а не изпреварващия турския водач Халил Билен, който при задържането си  казал, че дори не бил разбрал за инцидента. Окръжният съд е потвърдил това становище на 30 януари тази година, след което майката на Ивайло е обжалвала решението пред Апелативния съд във Велико Търново.
„Чувствам се обидена и разочарована от това решение на съда, не мога да се примиря с тази несправедливост и ще продължим да се борим за възтържествуване на истината. Мотивите на магистратите са, че няма удар между тира и мотора, че на мястото на инцидента е имало прекъсната линия. Това обаче за мен не вади от отговорност турския гражданин като човека, който се е движил в насрещното движение. Дори да липсват доказателства, това не е доказателство да се прехвърли вината върху Ивайло за собствената му смърт и затова ще продължим да се борим за справедливост“, каза съпругата на починалия рокер Мира Колева. И посочи, че идната седмица и тя ще обжалва решението на Окръжния съд във Велико Търново.
„Протестът е в подкрепа на съпругата на Ивайло срещу несправедливото решение на съда, което оневини Халил Билен и набеди  Ивайло за смъртта си. Освен това Иво беше семеен, с дете и изключително съзнателен моторист и няма как да допусне подобен индицент. Ние рокерите обаче сме онеправдани в подобни случаи и винаги сме виновниците в станали катастрофи. Най-пресен е случаят със семейството мотористи, което бе блъснато от турски шофьор, който впоследствие бе освободен под гаранция и напусна България, каза секретарят на „Тъндърс“ Светослав Бонапартов.
„Петима мотористи се движехме в колона към Полски Тръмбеш. Аз бях втори, Ивайло беше трети мотор, когато изведнъж на разклона за Плевен се оказахме пред два изпреварващи се камиона на пътя. Първите двама успяхме да избегнем удара, като влязохме в храстите, но Иво падна от мотора и почина на място, каза председателят на „Тъндърс“ Пламен Младенов-Кучето. Той обясни, че в досъдебното производство е дал обяснения, но те не са взети под внимание с презумпцията, че щом два мотора са минали, трябвало е и третият да мине. Ситуациите обаче се менят във всяка секунда и за съжаление Иво не успя да се задържи на мотора, посочи Кучето.