Видеокамера в автопатрул категорично доказва, че вместо да следи какво се случва по време на наряд, пътен полицай е дремнал в служебната кола за около 2 часа. За неизпълнение на служебните задължения по време на дежурство шефът на А.К. го наказал с „порицание“ за срок от шест месеца. Русенският административен съд, отхвърли иска за отмяна на наказанието, след като се запозна със записите от видеокамерите. 
А.К. бил на работа с колега през нощта на 11 срещу 12 август 2015 от 19 до 7 сутринта близо до квартал Долапите. Имали инструкция да спрат автомобил, идващ от Бяла. Тъй като нарядът не разполагал с преносима радиостанция, трябвало да поддържа връзка с дежурния от патрулката, посочил в обясненята си младши контрольорът А.К., като заявил, че не е спал.
От назначените две съдебно-технически екпертизи става ясно, че от 4 до 6.30 ч пътният полицай не е напускал автомобила, засечени са и моментите, когато очите му са били отворени и затворени. Той бил полулегнал и от време на време си отмествал ръцете и краката.
 Решението на Административния съд в Русе може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.