Специалист от ловно стопанство се сдоби с присъда за опит да получи 14 600 лева обезщетение от застрахователно дружество чрез документи с невярно съдържание. Русенският районен съд наказа З.Г. на две години условно с три години изпитателен срок и го лиши от право да заема държавна или обществена длъжност за срок от две години.
Мъжът работел в сдружение „Ловно-рибарско дружество Сокол“ в Исперих. През август 2014 година той сключил на името на дружеството имуществена застраховка „Пълно каско“ за служебния автомобил и подписал застрахователна полица за 21 800 лева. 
Година по-късно се наложило колата да бъде ремонтирана и З.Г. се уговорил с монтьора да му звънне, когато е готова. Същия ден в сервиза наминал непълнолетният син на ловния експерт и попитал за колата. Монтьорът му обяснил, че когато приключи ремонтът, ще я паркира пред сервиза и ще остави ключа на волана, за да може баща му да си я закара до дома. Така и направил, след което се прибрал вкъщи. 
Синът, който бил наблизо с приятели, видял автомобила и решил да се изфука пред компанията. Настанил се зад волана, натоварил приятелите си и потеглил. Разходката обаче приключила в дърво, в което се блъснал с висока скорост. Като по чудо всички се отървали невредими, а непълнолетният шофьор се обадил на баща си по телефона. Той пък звъннал на монтьора да отиде на място и да огледа щетите по колата. Обадил се и в полицията, а пред дошлите на място униформени заявил, че той е карал колата.
На следващия ден З.Г. отишъл в застрахователната компания и подписал документи за изплащане на обезщетение в размер на 14 860 лева. В хода на разследването обаче истината излязла наяве. А след като се разбрало, че щетите по автомобила са причинени от непълнолетен без книжка, застрахователите отказали да изплатят парите. 
Ловният специалист се извинил пред колегите си и обяснил, че поел вината върху себе си, защото се притеснил за бъдещето на сина си.