Нагли хулигани получиха условни присъди и обществено порицание за побой на човек на площадка за разходка на домашни любимци в русенския квартал „Дружба 1“. Окръжният съд потвърди наказанието на Районния и присъдите вече са в сила.
Безобразието се разиграло в последния ден на август 2014 година, когато М.Б. излязла на разходка с кучето си. По същото време в кварталната градинка имало и други хора с домашните си любимци. Към мястото се запътил и Е.К. заедно с приятелката си, която носела в ръце малко кученце порода мопс. Когато наближили, останалите кучета започнали да лаят по дребния им събрат. Това подразнило Е.К. и започнал да рита оградата на градинката. М.Б. му направила забележка и това станало повод за скандал. 
Жената му казала, че ще извика полиция, но вместо това се обадила по телефона на съпруга си, който след малко дошъл да види какво се случва. Е.К. бил посочен като младежа, който дразни кучетата и рита оградата, и двамата съпрузи тръгнали да разхождат кучето си. Тогава младежът настигнал съпруга на М.Б. и неочаквано го ударил по главата. Мъжът паднал, но го повлякъл със себе си и двамата продължили да се бият, а дамата с малкото кученце се уплашила и избягала. Съпругата се опитала да ги разтърве и видяла, че лицето на мъжа й е в кръв. Е.К. се изправил и се обадил на брат си за подкрепление, като казал, че го бият на площадката за кучета. Не след дълго К.К. пристигнал с колата си да спасява брат си Е.К. заедно с неговия приятел И.И. Провикнал се „Кой бие брат ми?“, извадил бухалка и без да дочака отговор започнал да налага съпруга на М.Б., който се свлякъл отново на земята. В мелето се включили И.И. и Е.К. с юмруци и ритници. Свидетели на бруталната саморазправа се обадили на тел. 112 и още преди да дойдат полицаите, биячите избягали. На място дошъл и  екип на Спешна помощ. Пребитият мъж бил с разкъсна рана на лицето, синини по цялото тяло и множество охлузвания.
Е.К. получи наказание от 6 месеца затвор с изпитателен срок от 3 години и обществено порицание. Брат му К.К. е с глоба от 3000 лева, а приятелят му И.И. получи пробация за срок от 10 месеца и обществено порицание. Той ще трябва да положи и 150 часа обществено полезен труд.