Двама уволнени от фирма „Спиди Експрес“ куриери решили да си отмъстят с кражби на скъпа техника и били силно улеснени от необяснимо недоглеждане на компанията. 
На 6 февруари в „Спиди“ констатирали необясними липси и направили ревизия, която завършила с много неприятни резултати. От складовата база на бул.“България“, която е разпределителен център за четири съседни области, без следа били изчезнали пет лаптопа, десетки скъпи мобилни телефони и други пратки с ценни вещи.
Сигналът за кражбите постъпил в полицията на 7 февруари и още същата нощ базата била поставена под пряко наблюдение от криминалисти. Около 3 часа призори пред вратата се завъртял мъж, който спокойно отключил вратата, уверено набрал код за освобождаване на СОТ и влязъл в помещението. Криминалистите застанали до вратата и след излизане на среднощния посетител половин час по-късно белезниците щракнали на ръцете му. При обиска на място в сака на 32-годишния К. А. са открити 32 мобилни телефона и един лаптоп. 
По време на разпита той издал съучастника си - с четири години по-възрастен, със сходно първо име и същото презиме, но без роднинска връзка. Той е закопчан в дома му. 
Оказало се, че двамата крадци са бивши куриери в „Спиди“, изгонени от фирмата за неправомерни действия, но кой знае защо нито ключовете им били отнети, нито кодовете им за деактивиране на охранителната техника - деактивирани. Така в продължение на седмица двамата  отмъщавали за уволнението си, като задигали скъпи вещи и после ги продавали на черно под пазарната им цена. 
Срещу 32-годишния К.А. и 36-годишния К.А. е образувано досъдебно производство. Работи се по установяване на точната стойност на всичките им кражби и документиране на цялостната им престъпна дейност.