„Легендата се завръща“ - така коментирал шеговито водачътна българския национален отбор на майстор готвачите новината, че шеф Ивайло Димитров се завръща в родния си град с разнообразни амбициозни проекти. От няколко дни председателят на Клуба на професионалните готвачи е приел предложението да заеме поста „Директор „Храни“ в комплекса „Теодора Палас“. Комплексът има куп достойнства - простор, разнообразие на пространства, много места, възможности за варианти и иновативни идеи, но едно от тях е и достойнство, и недостатък. Зависи откъде ще го погледнеш - казва шеф Ивайло Димитров. Това, че комплексът е извън града и е отдалечен, прави по-труден достъпа на клиентите от Русе, но от друга страна, там по-шумни веселби могат да продължат до късно, без това да безпокои съседи. Това той възнамерява да използва в концепцията, която в момента разработва, за да направи уникалността на мястото и екипа категоричен плюс.
Едно от първите неща, които със сигурност ще привлекат вниманието не само на русенци, ще бъде поредица от гостувания на националния кулинарен отбор на България, каза шеф Димитров. В месеца поне веднъж или два пъти ще правим тематични презентации: „Шоколади“, „Морски дарове“, „Дивеч“, „Риби“ и какво ли още, като задължителен елемент от това събитие ще бъдат дегустациите, обяснява той. През топлото време това ще става в лятната градина, която предстои да бъде оформена, като там местата ще бъдат към 800-1000, и ще бъдат ситуирани различни пространства, в това число и барбекю секция, издава Ивайло Димитров. 
Друга негова амбиция е да създаде Център за професионално образование, който да подготвя кадри за нуждите на туристическия бранш за българските курорти. Базата го позволява, местоположението на Русе - също, с кадрите, които ще водят теоретичните и практическите занимания - също, убеден е шеф Димитров. Както е убеден и в това, че това е един от начините да се утвърди и докаже русенската кулинарна школа, което пък е негова и на колегите му в русенския кулинарен Профи клуб отдавнашна мечта. 
Ивайло Димитров има предложение да води две кулинарни рубрики по една от телевизиите, а самият той има и още много идеи, които вярва, че имат място в родния му град. И по всичко личи, че още не се е отказал да направи от географския регион Русе кулинарен център. Като начало на 14 февруари ще посреща гостите в „Теодора Палас“ заедно с една друга легенда - Йордан Йончев-Гъмзата. И веднага след празника пристъпва към същинската работа.