Сеизмичното огнище Вранча пак се обади с трус над 4 по Рихтер - магнитуд, който е възможно да бъде усетен не само от сеизмологичните апарати, а и от хората по високите етажи. 
По информация от Средиземноморския сеизмологичен център трусът е регистриран в 17.08 часа с магнитуд 4.7 по Рихтер на дълбочина 121 км и епицентър на 117 км. северно от Букурещ. Шест минути по-късно е регистриран втори, по-слаб трус, с магнитуд 3 по Рихнер.
По-рано, в 11 часа и 52 минути, е бил регистриран трус с магнитуд 4,2 по Рихтер.
Трусът е усетен по високите етажи в Русе и е имало телефонни обаждания за информация от граждани до компетентните служби.
Това е поредното осезаемо размърдване от Вранча през последните месеци. Най-силно Русе бе разклатен на 28 декември в 1.20 часа, когато силата на труса бе 5.3 по Рихтер и възкреси страха от бедствието на 4 март 1977 година. Преди това в 2.11 часа на 24 септември ни люляха 5.6 по Рихтер.
Според сеизмолози подобни инциденти с неголяма сила освобождават натрупаното при движението на земните плочи напрежение и така спомагат да няма бедствени земетресения. У