Гол до кръста ром с кутийка нискоалкохолна бира с плодов вкус в ръка наду уредбата в колата си и отпразнува с кратък, но много радостен кючек пристигналите хранителни помощи от Европейския социален фонд, с чието раздаване е натоварен Българският червен кръст. Танцьорът с гореща кръв бе един от първите 200 русенци, които вчера получиха хранителните си пакети. 
Повечето от бедните бяха дошли пеш в бившия хлебозавод да получат храната и се придвижваха бавно и внимателно към близката автобусна спирка с тежките си чанти и сакове. Всеки с право на подпомагане си тръгна с брашно, ориз, спагети, картофено пюре, консерви гювеч и говеждо, компот, конфитюр, захар и вафли с общо тегло 38.5 кг. 
Много сме доволни от продуктите. Трябваше да има и олио, ама и това ще ни стигне да доизкараме зимата, казваха в един глас чакащите на дългата опашка, които влизаха по един в помещението с кашоните, където при много добра организация ги обслужваха служители на БЧК.
2600 души в Русе имат право на подпомагане. Според графика, който сме направили, всеки ден ще раздаваме продуктите на 200 човека и трябва да приключим до началото на март. В малките общини акцията завърши, там раздадохме помощи на 1200 души, каза председателят на БЧК д-р Руденко Йорданов.