Началникът на КАТ гл.инспектор Румен Кръстев се пенсионира. Заповедта му е подписана вчера от вътрешния министър Пламен Узунов, който уважил подадената преди месец от Кръстев молба. 
За временно изпълняващ длъжността до назначаване на началник на КАТ е определен завеждащият отдел административно-наказателна дейност Николай Ненков.
Румен Кръстев е в системата на МВР от 20 години, като през цялото това време е работил в КАТ. Преди да оглави службата беше завеждащ на сектора за регистрации на автомобили.
По неофициално информация за нов началник ще бъде назначен служител в Областната дирекция на МВР, който не е имал пряк контакт с регистраторите на коли, за да може да въведе ред в сектора. 
Който и да стане началник на Пътна полиция, ще му е по-леко, тъй като напливът на румънци да регистрират колите си в Русе рязко е намалял от януари, казват колеги на Кръстев. Причината е, че новото правителство на северната ни съседка е свалило таксите за регистрации и сега получаването на нови номера в КАТ отнема около 2 часа.