Футболистите на „Дунав“ тръгнаха вчера към морето и в следобедните часове се настаниха в 4-звездния балчишки хотел „Лотос“. 
Русенският отбор ще играе днес от 13 часа срещу „Добруджа“ /Добрич/ първия си мач след завръщането си от лагела в Турция. Той е от турнира „Балчик къп“ и ще се състои в курорта „Албена“. Другите тимове в групата са „Петрокуб“ /Молдова/ и „Етър“ /Велико Търново/. 
„Добруджа“ отпадна през миналата година от Втора лига, а сега е на втора позиция в първенството на Североизточната Трета лига. Тимът е с 34 точки при голова разлика 38:8. Водачът „Черноморец“ /Балчик/ е с 39 /33:7/. През тази зима добруджанци бяха подсилени с трима нови футболисти - Илиян Капитанов, Тодор Тодоров, Мердин Мехмедов. 
Мачът с „Петрокуб“ отново ще е в Албена и ще е на 10 февруари от 15 часа. Съперникът на „Дунав“ е шести в елитната дивизия на Молдова след „Милсами“, „Шериф“, „Заря“ и „Зимбру“. 
Двубоят с „Етър“ е насрочен за 13 февруари от 15 часа. Представителният отбор на „Дунав“ обаче няма да вземе участие в него, тъй като ще се прибере в Русе за кратка почивка и последна подготовка за шампионатния мач срещу „Берое“ на 17 февруари в Разград. Така този мач ще бъде изигран от юношеския тим на русенския клуб.
„Болярите“ делят със „Септември“ /София/ първото място във Втора лига. Двата тима са с по 35 точки, но „Етър“ стои на върха заради по-добри допълнителни показатели. 
По програма финалът на „Балчик къп“ ще е на 17 февруари. В него ще се срещнат победителите от двете групи.