25-годишният рецидивист Милен Бичкиджиев ще лежи в затвора 18, а не 25 години, реши Bърховният касационен съд, който намали присъдата му за убийство.  
Първоначално Милен беше осъден на 28 години затвор от Русенския окръжен съд за жестокото убийство на 31-годишния му приятел по чашка Джошкун Сюлейманов в края на март 2015 година в Троянските блокчета. Присъдата бе обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново и падна на 25 години. Сега ВКС намали наказанието на 18 години.
Убиецът и жертвата били на приятелско събиране, където изпили доста алкохол, след което Джошкун бил пребит до смърт от Милен. След кървавата драма той отишъл сам в полицията, за да разкаже какво е извършил. Според прокуратурата до тежкия побой се стигнало заради лична вражда и неприязън между двамата.
Бичкиджиев е осъждан 8 пъти като непълнолетен и веднъж след като навършил 18 години, като повечето наказания е изтърпявал ефективно. Откакто е излежал последната си присъда, е без постоянен адрес и живеел на различни места. 
Според ВКС търновските магистрати неправилно са подценили смекчаващото обстоятелсво, че Бичкиджиев доброволно се явил в полицията и направил самопризнания. От момента на престъплението до предаването на Милен в полицията никой от свидетелите на убийството не е съобщил за това и обстановката в апартамента, където се е разиграла трагедията, е останала непокътната до идването на криминалистите. Милен не се е опитвал да заличи следи и престъплението е било разкрито заради самопризнанията му, мотивират се висшите магистрати
Решението на ВКС е окончателно. Така Милен Бичкиджиев ще бъде отново на свобода, когато е на възраст около 40-те.