Протест срещу оправдателни присъди на обвинени в имотна афера отправи прокуратурата. Държавното обвинение смята за несправедливо решението на Районния съд, с което Мехат Б. и Сали К. са оневинени за придобиване с фалшиви показания на десетки декари ниви.
В основата на замисъла била снахата Мехат Б., твърди обвинителният акт. Тя убедила тогавашния си партньор и баща му да уговорят съседите да кажат пред нотариус, че от над 10 години ползват три ниви. Бащата Сали К. се срещнал с комшиите и те се съгласили да му направят услуга, макар да не знаели какви имоти семейството притежава в Глоджево. Въпреки това тримата новоизпечени кошаревски свидетели обяснили пред нотариус през юни 2012 година, че земите са на Мехат и че тя ги е ползвала от дълги години. Така снахата получила нотариален акт за два имота, които успяла да продаде за 18 200 лева. 
Няколко седмици по-късно Сали К. отново потърсил съседите да свидетелстват пред нотариус за друга сделка в полза на семейството. Новата услуга го направила собственик на 32,2 декара обработваема земя по давност.
След края на стопанската година обаче реалните наследници на земите останали неприятно изненадани, че не могат да получават полагащите им се ренти, тъй като нивите вече не били техни. Хората протестирали възмутено и в Глоджево се разчуло за схемата, а услужливите „свидетели“ се уплашили и разказали от игла до конец на местния полицейски инспектор какво са направили. Така случаят стигна в правораздаването.
В мотивите си за оправдаването на Мехат и Сали Районният съд посочва, че няма категорични доказателства семейството да се е сдобило с имоти в нарушение на закона. На съвсем друго мнение е прокуратурата.