Причудливи приказки, разказани от струговано дърво, калоферска дантела и кукли, облечени с характерни тоалети, ще бъдат едно от лицата на Русе по време на предстоящата международна туристическа борса в столичния Интер Експо център. Изложението ще се проведе за 34 път, като в него се очаква да вземат участие майстори от Дунавската задруга на художествените занаяти, регионалният исторически музей и общинският туристически информационен център. 
В момента за София се стяга майсторът дървостругар Йордан Йорданов, който ще покаже своите бъклици, пахарки и една от запазените си марки - шапки от струговано дърво. Там ще бъдат и майсторката на дантелените красоти, плетени по уникалната калоферска методика Мария Браткова, къкто и Татяна Колева - майсторката на кукли, облечени в народни носии, но също и в типични за Русе от началото на миналия век рокли шантеклер.
Организацията на русенското участие предвижда в туристическата борса „Ваканция и СПА Експо“ да бъде представена и една от винарните със завоювано добро име сред ценителите - „Седем поколения“ край село Мечка. На русенския щанд ще има и много рекламни материали, които разказват за конкретни туристически обекти в Русе и околностите.