Потенциалните бъдещи депутати, които да участват в борбата за следващия парламент, вече са набелязани от партийните щабове, макар че все още няма официална информация за това. Повечето общински организации в региона проведоха номинационни събрания, като се очаква да приключат и областните конференции, а след това окончателната подредба на листите ще е в ръцете на партийните централи. 
Предсрочните парламентарни избори отварят отново вратата и за досегашните депутати от Русенския регион, които изявиха готовност да се борят и за 44-тия парламент. 
Имам номинации за кандидат-депутат от всички общини в областта, като протоколите ще да бъдат изпратени в София, но не знам дали ще бъда одобрена от Националния съвет. Пази ми се мястото от 2009 година - преди 41-вото Народно събрание, в Инспектората на Агенцията за социално подпомагане. Всичко, което съм направила като промени в законодателството в социалната сфера, ще го изпълнявам, а ако бъда избрана, ще го продължа, каза Светлана Ангелова от ГЕРБ. 
Изпълнителната комисия ще решава и ще оценява кандидатите. Бил съм депутат 2 години и 3 месеца, нямам пропуснато заседание и комисия, свършил съм си работата и на ход е решението в София, посочи Свилен Иванов от ГЕРБ. 
Както е известно, областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев е във Вашингтон, където заедно със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов участва в редица форуми. Почти сигурно е, че Нунев също ще се впусне в битката за спечелване на парламентарно място. 
Получих номинации в 6 от 8-те общини, така че съм готов да участвам в надпреварата, каза Добрин Данев от БСП. През уикенда се проведе конгреса на партията, а през седмицата предстои и заседание на областния съвет на БСП в Русе. 
Ще се включа активно в кампанията на „Обединени патриоти“. Има за довършване много неща, както се казва сега започнахме, посочи Искрен Веселинов. Той получи номинация от общинската и областната организация на ВМРО не само в Русе, а и във Враца. Заедно с него русенските структури издигат регионалният координатор Галин Григоров, бизнесменът от Бяла Иван Гьоков, председателят на общинското ръководство в Русе Асен Даскалов, финансистът Валентин Джамбазов от Сливо поле, както и Нина Крушева. 
За национални номинации бяха предложени още двама русенци - лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, както и организационният секретар Юлиан Ангелов. 
Най-вероятно ще продължа да се занимавам с политика. Предстои Български демократичен център да сформира широк центристки блок и вероятно номинацията ми ще дойде оттам. Ще се явим съвсем нормално на тези избори и по региони ще имаме отделни листи, коментира Георги Недев от БДЦ.  
В момента при нас вървят процедури по номинации, като на 5 февруари /вчера - б.р./ ще имаме областен съвет, на който подреждаме кандидатите по азбучен ред, а Централният щаб решава за окончателната подредба на листата. Дали ще бъда в листата, или не, аз ще продължа да работя активно за ДПС така, както го правя вече над 20 години. ДПС е на първо място и ще работя за партията, каквото и да се случи, категорична бе Ферихан Ахмедова. 
Вероятно ще участвам в надпреварата за следващото народно събрание и ако имам номинация за кандидат-депутат и за водач, ще я приема, но нещата няма да са окончателни до 26 февруари, каза Румен Христов от СДС, като допълни, че в момента се провеждат преговори между партиите в Реформаторския блок и коалицията се сглобява.