От утре започват областните кръгове на ученическите олимпиади. Утре ще се проведат две от тях - в 10 ч започва областното състезание по български език и литература, което ще се проведе в училище "Възраждане", а в 15 ч в Английската гимназия "Гео Милев" е началото на олимпиадата оп английски език. 
В сряда, 8 февруари, в Математическата гимназия "Баба Тонка" в 9 ч започва олимпиадата по математика. На 10 февруари от 14 е състезанието по математическа илнгвистика, което ще се състои във втори корпус на Русенския университет. 
Ден по-късно, на 11 февруари, събота, в 9 ч започва олимпиадата по руски език, тя ще се проведе в залите на Училището за европейски езици "Св.Константин-Кирил Философ". Учениците, които са допуснати до областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда, трябва да дойдат на 12 февруари в Професдионалната гимназия по икономика и упправление "Елиас Канети". Началото е в 9 ч. 
Всички участници в олимпиадите трябва да се явят в залите не по-късно от 15 минути преди обявеното начало, напомнят от РУО.