Капитанът на „Дунав“ Диян Димов разкри пред „Утро“, че последната контрола срещу грузинския „Самтредия“ /0:1/ била най-слабият мач на отбора по време на лагера в Турция. Грузинците записаха победа с 1:0. 
„Съперникът не ни превъзхождаше с нищо. Уцелихме греда при 0:0, изпуснахме и дузпа, имахме и други положения, но умората като че ли натежа. Все пак не е никак лесно да изиграеш 5 контроли в рамките на 10 дни. Това означава мач през 48 часа“, каза Димов.
Според него подготовката на лагера в Турция минала при перфектни условия.
„Всичко беше наред като терени, хотелска база, храна. Поработихме сериозно и мисля, че трудът ни ще бъде възнаграден в мачовете за първенство на Първа лига. Лично аз не смятам, че резултатите в контролите са показател за формата на отбора“, заяви капитанът на шестия тим в Първа лига. .
Русенският отбор се завърна вчера в Русе. Момчетата бяха посрещнати на летището от клубния автобус.
До началото на първия шампионатен двубой в Разград на 17 февруари срещу „Берое“ /Стара Загора/ футболистите на „Дунав“ трябва да изиграят две контроли със съперници в България. Като се има предвид тежката зима в Русе и състоянието на терена в „Здравец“, най-вероятно тези проверки ще са в други градове. 
Според непотвърдена информация един от мачовете може би ще е срещу „Литекс“, който играе в трета дивизия, но разполага с доста опитни футболисти.