Две номинации за театралните награди „Икар“ има русенската постановка „Жулиета“, стана ясно вчера. Спектакълът на режисьора Боян Иванов извежда името на русенския драматичен театър „Сава Огнянов“ на два пъти в листите на селектираните за приза. 
Първата категория е „Майсторско техническо осъществяване“. В този раздел единият конкурент на постановката по пиесата на Андраш Вишки е мащабният спектакъл „Бела Ами“ по Ги дьо Мопасан на Малък градски театър „Зад канала“ на известната режисьорка Бина Харалампиева, заради който Голямата зала на Доходното завчера се пукаше по шевовете. Другият конкурент е „Цимбелин“ на Уилям Шекспир в постановка на театър „Иван Радоев“ в Плевен под режисурата на също тъй именитата Лилия Абаджиева. 
Другата категория, за която русенската постановка има номинация, е „Режисура“. Там Боян Иванов ще бъде оценяван наравно с Крис Шарков за неговата „Хеда Габлер“ от Хенрик Ибсен в Драматично-кукления театър „Иван Димов“ в Хасково и с Николай Поляков за „Анна Каренина“ от Лев Толстой в столичния театър „София“. 
На 20 март на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“ ще се постави „Жулиета“ пред критици и артисти от Съюза на артистите в България. 
Наградите „Икар“ ще бъдат връчени в Деня на театъра 27 март на празнична церемония. „Икар“ за цялостен принос към преподавателската дейност ще получи голямата българска актриса проф.Цветана Манева. „Икар“ за чест и достойнство ще бъде даден на друга емблематична прима на театъра и киното - Гинка Станчева. Награда „Икар“ за изключителен творчески принос към българския театър ще бъде връчена на актьора Руси Чанев.