Четири килограма тротил под формата на пресовани овални калъпи и крадени части от джип са намерени по време на обиск в гараж, ползван от арестувания преди 10 дни русенски дилър, който разпространявал дрога на млади момичета и момчета в Разград. Взривовете са открити при извършените допълнителни претърсвания от антимафиоти в Русе и Разград и криминалисти от Второ РПУ под надзора на Окръжна прокуратура.
На 24 януари 35-годишният Д.П. бе арестуван на едно от местата в Русе, където обикновено търгувал с дрога. Като видял цивилните полицаи, дилърът изхвърлил на тротоара пакетче и опитал да побегне, но белезниците щракнали на ръцете му. Направеният наркотест на място установил, че изхвърленото пакетче съдържа 50 грама амфетамин.
При последвалия обиск на ползваните от Д.П. две жилища са открити 280 грама хероин, 20 грама марихуана, 125 таблетки метаамфетамин, електронна везна, мобилни телефони и три лаптопа. Д.П. е вкаран в ареста, срещу него е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици в големи размери.
По време на разследването антимафиотите се добрали до информация, че задържаният държи в гаража си взривни материали. Ключовете за клетката не били открити в жилищата му и в сряда вечерта вратата била разбита. При претърсване в шкаф са намерени две найлонови чанти с 10 пресовки тротил, както и крадени предна броня и ауспухова система с катализатор от джип. Тепърва разследването ще установява откъде е взето взривното вещество и с каква цел. Накрая най-вероятно ще се окаже, че дилърът е смятал да ходи за риба.