Промяна в Закона за движение на пътищата създаде хаос на Дунав мост между Русе и Гюргево, предаде кореспондентът на БГНЕС в крайдунавския град.

След като държавата въведе изискването всяко превозно средство да има винетка още от преминаването на граничния пункт, на терминала се извиха огромни опашки от автомобили.

Някои от хората недоволстваха, че чакат по осем часа, за да преминат разстоянието от Гюргево до Русе. Изискването е за всички автомобили – без значение дали са български или чуждестранни, като единствено изключение правят колите с русенска регистрация, тъй като Дунав мост е в чертите на града.

Първоначално всички превозни средства, които влизат в България, бяха наредени на опашка за винетки. Те се закупуваха от гишето на Агенция „Митници“, където имаше само една служителка. На опашката бяха принудени да изчакват реда си за преминаване и тези коли, които имаха винетни стикери.

Заради създаденото напрежение и образувалата се близо 10 км колона откъм Гюргево, митницата въведе нова организация. Служители проверяваха автомобилите веднага след КПП-то и разпределяха на две трасета – за закупуване на винетка или за продължаване по маршрута. В ранния следобед ситуацията вече бе нормализирана.