Млад мъж разлепва снимката на 17 годишната Даниела в Пловдив и сигнализира за отвличане, извършено в района на автобусната спирка до Пловдивския университет на 28 януари.

Случаят стигна до медиите, до прокуратурата и бързо получи неочакван обрат. След като Районна прокуратура се самосезира от телевизионния репортаж на Нова телевизия, от там заявиха, че 30 годишният Запрян Стянов вече е задържан за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетно лице, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Разследващите са установили до момента, че в периода от 26 до 28 януари тази година той е държал насилствено в квартирата си 17 годишно момиче, с което се е познавал отпреди. От жилището му е иззета верига, за която пострадалата твърди, че и е била поставена на ръката, вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар. На 28 януари тя успяла да отключи катинара и напуснала жилището. Подаден е сигнал в полицията. По делото са иззети веществени доказателства, назначени са експертизи, разпитани са свидетели. Случаят с " отвлечената" Даниела продължава да се проверява, най- вероятната версия е, че става дума за трафик на жени.