Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов смята, че отборът му показа две лица в контролата срещу руския „Оренбург“ /0:1/.
„Гледах записа от мача два пъти. През първото полувреме играхме слабо. Като че ли бяхме излишно респектирани от руснаците. Все пак излязохме срещу отбор с годишен бюджет от 20 милиона евро. А се видя, че дяволът не е толкова черен. След почивката се представихме доста по-добре и поне като владение на топката доминирахме почти тотално. Мисля, че и физически стояхме по-добре от отбора на „Оренбург“. Създадохме и нелоши ситуации. Видя се обаче, че ни ни достигна класа за реализиране на головите положения. Какво да кажа за дузпата, с която загубихме? Кажете вие дали съдията имаше основание да я даде!“, заяви Великов пред „Утро“. 
Попитан какво мисли за новото попълнение Ндуе Муйеци, той отговори, че албанецът е повторил играта на отбора - неубедителен през първото полувреме и по-добър през второто.
Причината пък за неучастието на Васил Шопов в контролата била контузия.
„Травмата му дойде от лошо стъпване накриво. Доста се бяхме притеснили, защото помислихме, че е получил същата фрактура като при Искандар Джалилов в края на миналата година. За щастие се оказа, че няма нещо сериозно. Струва ми се, че Васко ще е готов да се включи пълноценно в следващата тренировка“, обясни Великов. 
Отборът на „Дунав“ ще изиграе днес петата си контрола на лагера в Турция. Негов съперник ще е грузинският „Самтредия“.