Двама разпространители на дрога са арестувани с 2.450 кила марихуана от Криминална полиция в Областната дирекция на МВР под наблюдението на Окръжна прокуратура. 
Акцията на спецполицаите е проведена в понеделник и вторник. По предварителна информация за предстояща сделка с наркотици криминалисти са задържали на улицата в русенски квартал  26-годишният Д.З. и 34-годишният М.В. веднага след като купили марихуана от 34-годишния С.М. Последвали обиски в апартамента му в „Родина“, в жилище на негов роднина в същия квартал, което той ползвал от време на време, и в трети апартамент в района на Централна гара, който също обитавал. В тях са открити общо 1.100 кг марихуана, електронна везна, мобилни телефони и пособия за пакетиране на наркоцигари.
По време на разпитите бил уличен и партньорът на С.М. - 37-годишният А.Л., който веднага бил арестуван в къщата на родителите му в Обретеник. Там са намерени 1350 грама марихуана, а в апартамента му в Русе са открити мобилни телефони, компютър и електронни везни.
Двамата дилъри са задържани за 72 часа в следствения арест с постановление на Окръжна прокуратура и срещу тях е образувано досъдебно производство за търговия с наркотици. Ако обвинението издържи в съда, двамата може да получат затвор от 2 до 8 години и глоби от 5000 до 20 000 лева.
Това е втората наркогрупа, която Криминална полиция залавя през последните 50 дни. На 15 декември бяха задържани четирима наркоразпространители. Тогава сред улова се оказа и едра риба - 41-годишният криминалист от Първо РПУ Ваньо Димитров с 21 години в МВР, който редовно информирал наркопласьорите за предстоящи акции и те винаги се измъквали сухи от водата. В момента бившият служител в сектор „Борба с организираната престъпност“ и в последствие в Криминалния отдел на Първо РПУ и четиримата продавачи на дрога търкат наровете в затвора на Белене, докато срещу тях започне дело в Окръжния съд.