Протест пред Съдебната палата в Русе организират на 11 февруари близките на загиналия Ивайло Андреев, чийто живот бе прекършен на пътя Русе-Бяла, след като изпреварващ друг камион турски тир му препречи пътя.
На 19 юли 2014 година Ивайло пътувал заедно с още четирима рокери към събора в Полски Тръмбеш. Малко преди разклона за София на пътя Русе-Бяла, на ляв завой, те се озовават пред два тира, които се изпреварват. Оказва се, че на този завой има прекъсната линия, която позволява подобна маневра, но пък платната са само две. В същото време 200 метра преди мястото на катастрофата има знак, който забранява изпреварването. В опита си да избегнат сблъсъка, мотористите попадат в банкета и Иво, който е бил пръв в колоната, загива на място. 
По-късно изпреварващият шофьор - турският гражданин Халил Билен, заявил при задържането си, че дори не е разбрал за инцидента.

След две години и половина прокуратурата излиза със становище, че виновен за смъртта на моториста е самият той. Близките смятат това за явна несправедливост, която не могат и не искат да преглътнат. Прокурорското постановление е обжалвано пред Окръжния съд, който го е потвърдил, сега остава още една инстанция - апелативният съд във Велико Търново.
„Ако и Вие сте го преживели, ако и Вие сте пострадали, ако и Ваш близък или приятел е „резултат“ на това ПРАВОСЪДИЕ - мотористи от цяла България, молим Ви, елате и ни подкрепете, като организирате протест пред съдебната палата във вашия град на 11.02.2017 г. от 11.00ч., гражданите - вярвам, че ще ни подкрепят Ние, близките и приятелите на Ивайло Андреев, продължаваме битката си и заставаме категорично зад позицията си - „НЕВИНЕН“!
Това заявяват във фейсбук страницата на мотоклуб „Тъндърс“ Мира Колева и Калоян Андреев, които са основни организатори на протеста.               У