Нашата цел е не просто да влезем в следващия парламент, а да влезем като фактор, който да може да налага антикорупционни действия и програми. В процес сме на подготовка за регистрация в ЦИК, като нашето намерение е да се явим самостоятелно на тези избори. Това каза председателят на най-новата партия „Да, България“ Христо Иванов на пресконференция вчера, а Русе беше поредната спирка от националната му обиколка. Във вторник вечерта той се срещна с русенци, като сподели, че качеството на разговора в Русе винаги е много високо и интересно. 
„Да България“ буквално е още в първите дни на своето съществуване и в тази кампания няма да създаваме местни структури, а по-скоро ще работим с местни щабове, които в момента се формират. В Русе ще има една доста силна група от активисти и хора, които ни подкрепят. Много хора се подписаха за предстоящата регистрация в ЦИК и пожелаха да станат членове на партията, каза още Иванов. 
Една от стратегическите цели на новата формация е демократическата общност да бъде много по-широко подкрепена. Посланието ни не е срещу някого, то е единствено послание за повече гласоподаватели, които да гласуват за антикорупция, за загриженост за състоението на българската демокрация, защото това са двете страни на една и съща монета. Целта ни е да развием собствен контакт с избирателите, да започнем да реализираме големия потенциал, който има нашата политическа сила в отварянето й към избиратели, които досега не са се виждали представяни в партиите, определящи се като традиционно десни, допълни председателят на „Да, България“. 
Председателят на предизборния щаб на „Да България“ и член на изпълнителния съвет Антоанета Цонева подчерта пряката връзка между открито управление, електронно управление и антикорупция.
Трябва да осигурим институционален начин да има външен одит по отношение на използването на машините за гласуване. Ще призоваваме гражданите да използват машини за гласуване, като поддържаме идеята на машинното броене на хартиените бюлетини със скенери. Ще обучим застъпници, за да гарантираме, че нашият резултат ще бъде отчетен добре, каза Цонева.