„През 2005 бях назначен за директор на Оперно-филхармонично дружество-Русе и имах пред себе си поставени цели, които мнозина смятаха за нереалистични. От вчера /31 януари - б.р./ моят договор с Русенска опера е прекратен и поглеждайки назад, мога да кажа, че съм изпълнил изцяло целите, които си бях поставил в самото начало. Това ме изпълва със спокойствие и удовлетвореност от свършената работа.“ 
Това се казва в писмо до „Утро“ на доскорошния директор на русенската опера, който в последния ден на кабинета „Борисов“ бе назначен за шеф на Софийска филхармония въпреки силните брожения сред музикантите и апелите им конкурсът да се отложи.
Ето как продължава писмото на диригента, което звучи като сбогуване с града, музикантите, балетната трупа и публиката, с коите бяха свързани последните 11 години от житейския и творческия му път.
„От самото ми идване в Русе до последния ден трябваше да се боря с негативизма и отчуждеността на редица хора, някои от които не вярват във важността на културата за обществото, а други - не можаха да повярват в мен.
Благодарение, обаче, на мнозина други, и Операта, и аз, в качеството си на неин ръководител, успявахме да се справяме с различните изненади, които животът ни поднасяше и да даряваме русенската общественост с това, което можем да правим най-добре - изкуство. Понякога целта ни беше да забавляваме, друг път-да караме хората да се замислят. Вярвам, че и в двата случая сме успявали.
Убеден съм, че Русенска опера ще продължи своя път напред, независимо от всички изпитания, пред които ни поставя животът, и за мен ще представлява истински интерес да следя хода на нейните изяви, пречупен през призмата на вестник „Утро“.