Футболистите на „Дунав“ загубиха с 0:1 срещу руския „Оренбург“ в четвъртата си контрола на лагера в Турция. Активът дотук на русенския отбор в проверките е 5:1 срещу „Ворскла“ /Полтава/, 1:2 срещу „Яш“, 1:2 срещу „Кубан“ /Краснодар/.
Впечатление направи, че футболистите на „Дунав“ излязоха с екипи с логото на букмейкъра „Уинбет“. Явно е подписан спонсорски договор, каквито букмейкърите парафират с не един вече клуб в България. 
„Дунав“ направи вчера слабо първо полувреме. Руснаците започнаха по-активно, наложиха териториален превес докъм 25-а минута и създадоха едно голово положение, пропиляно от Воробьов. После дунавци изравниха играта и също създадоха една ситуация пред вратата на „Оренбург“. Юлиан Ненов получи пас вляво от Димов, влезе към центъра и след като си създаде позиция за стрелба, шутира към долния ляв ъгъл. Вратарят обаче извади топката в корнер.

Голът за руснаците падна в 34 минута от измислена дузпа. Те центрираха към рамката на Луков и когато той се канеше да вкара излязлата в аут топка в игра, съдията даде наказателен удар. Така и не се разбра какво всъщност стана. Благой Георгиев бе точен от 11 метра.
След почивката „Дунав“ овладя инициативата, направи нелоши постепенни атаки, но така и не успя да стигне до чисти голови положения. Опасности нямаше и пред вратата на влезлия като смяна Антонов. 
Новото в схемата на русенския отбор беше аташирането на Ненов като ляв външен халф. По фланга, на който действаше довчера Антон Огнянов, не му беше някак удобно.
Как се представиха новите попълнения? 
Олексей Ларин влезе през второто полувреме и  показа добро позициониране като централен защитник.
Бирсент Карагарен бе един от най-активните, но не получи достатъчно удобни топки.
Албанецът Ндуе Муйеци се занимаваше през първото полувреме повече с ръкомахане към съиграчите си. Той изглежда доста натежал и ако иска да влезе във форма, ще трябва да свали някой друг килограм.
„Дунав“: Луков, Патев, Марем, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов, Аясс, Будинов, Муйеци, Карагарен /Антонов, Петков, Ларин, Давронов/.