Футболистите на „Дунав“ ще излязат тази вечер в Турция за четвъртата си контрола от предсезонната подготовка. Съперник на дунавци ще е руският „Оренбург“. Това е отборът, в който от август миналата година играе бившият национал Благой Георгиев-Джизъса и кой знае защо руските медии го именуват Благой Жорев.
36-годишният Георгиев записа през есента 9 мача /общо 695 минути/ и реализира 2 гола. По-рано бившият футболист на „Славия“ игра с екипа и на други руски отбори - „Терек“ /Грозни/, „Амкар“ /Перм/, „Рубин“ /Казан/.
Освен с татуировките по тялото си на Исус Христос и множеството кръстове Георгиев е известен с поведението си на плейбой с бурен личен живот.
Другите чужденци в „Оренбург“ са босненецът Ивица Жунич и нападателят от Чад Бамба Якуба. Преди няколко дни към руския отбор се присъедини словашкият национал Михал Дюриш. 
„Оренбург“, доскоро „Газовик“, влезе през миналата година в руската Премиер Лига. След 17 кръга отборът обаче я закъса здраво и е трети отдолу нагоре с актив от 12 точки. Последните два тима - „Арсенал“ /Тула/ и „Том“, са с 12 и 9. Най-резултатният мач на тима е 3:3 срещу „Кубан“ /Краснодар/, от когото „Дунав“ загуби с 1:2 в турската контрола на 29 януари.
Интересното е, че „Оренбург“ ще излезе днес за две проверки. Сутринта отборът ще играе с молдовския „Заря“ /Белици/, а вечерта - с „Дунав“. Разбира се, треньорът Роберт Евдокимов ще заложи на два различни състава във всяко от полувремената.