Очарователното трио „Сентиментал сингърс“ отлагат концерта си с Биг Бенд Русе и се надяват скоро да могат да кажат нова дата за русенско гостуване. Това стана ясно вчера на пресконференцията за предстоящия артсалон „Вино и любов“, който се провежда вече за трети път през февруари. Премеждие налага едната от трите чаровници да се лекува в болница, това съобщават Деси, Рони и Вера в специално писмо до русенските си почитатели. Тези, които вече са си купили билети за концерта, трябва да ги върнат и да вземат нови, за изявата на същата дата, 16 февруари, но само с Биг Бенда. Веднага след като получихме писмото на момичетата, започнахме да репетираме нова програма - тя ще бъде също в духа на суинга и началото на джаза, обясни диригентът на бенда Димчо Рубчев.
Началото на артсалона е тази вечер - в 18 ч във фоайето на Доходното здание ще бъде открита сатирична изложба с творби на карикатуристи от цялата страна, рисували специално за експозицията по темата „Вино и любов“. Сред тях е и един от доайените в изкуството на карикатурата Георги Чалъков, каза художникът Валентин Георгиев. От 18.30 ч ще има дегустация на вино, а половин час след това е спектакълът „Бел ами“ на Малък градски театър „Зад канала“. 
От 1 до 5 февруари са дните на испанското кино, за които „Утро“ вече писа. Прожекциите в сряда, четвъртък и петък са от 18 ч в зала „Европа“, а в събота и неделя - от 11 ч на същото място. Пак в зала „Европа“ от 18 ч ще бъдат и прожекциите на трите български филма с Апостол Карамитев в главната роля: „Един снимачен ден“, „Специалист по всичко“ и „Бялата стая“ - от 13 до 15 февруари. 
Няколко театрални постановки са израз на партньорството на организаторите - общинското предприятие „Русе арт“ и драматичен театър „Сава Огнянов“. На 11 февруари гостува гюргевският театър с танцовия спектакъл „Салса“, на 14-и е премиерата на русенската комедия „Легло за трима“ с автор и режисьор Орлин Дяков, на 20 февруари ще гостува добричкият театър със „Зорба Гъркът“ и Красимир Ранков в главната роля. На 23 февруари „Малко Театро“ от Будапеща ще поднесе на русенската публика своята постановка „Елада Пиньо и времето“ на бургаската авторка Керана Ангелова.  Специален акцент ще бъде и концертното изпълнение „Да живее любовта!“ по мотиви от оперетата „Царицата на чардаша“ на Имре Калман, каза директорът на „Русе арт“ Мариан Савов. Събитието ще бъде на 18 февруари от 19 ч в зала „Европа“ с участието на Георгиос Филаделфевс, Николай Павлов, Рада Тотева и Светослав Лазаров.