Въпреки че Централната избирателна комисия допусна за участие в частичните кметски избори във ветовското градче Глоджево седем партии, а в беленското село Лом Черковна - пет, се оказа, че в същинската битка ще се впуснат кандидати съответно от три и две партии.
За кметския стол в Глоджево ще се съревновават ДПС, ДОСТ и инициативен комитет, които подадоха документи за регистрация на кандидати в ОИК-Ветово. ДПС залага на Адем Хаджимимишев, който в момента временно изпълнява длъжността кмет. Причината за новите избори там е подадената от Илхан Абтиходжев, също от ДПС, оставка през ноември. Кандидатът на ДОСТ е Мустафа Яхя, който през април 2013 година, когато в Глоджево пак имаше частични избори, спечели срещу кандидата на ДПС Зехра Тюлеоглуева. Тогава Яхя беше издигнат от инициативен комитет. Независимият кандидат, издигнат от инициативен комитет, е общественикът Ахмед Чилхасан. Изборите в Глоджево ще се проведат на 19 февруари, когато ще се отбележат 144 години от обесването на Васил Левски.
На същата дата ще са и частични избори в Лом Черковна, където в битката за кметския стол влизат Асан Ибрям от ГЕРБ и Йордан Енчев от АБВ. До частичните избори в селото се стигна, след като на 53-годишна възраст на 15 септември м.г. внезапно почина кметът Асан Мустафов от ДПС. Въпреки че за първи път в Лом Черковна ДПС имаше кмет, за сегашните частични избори от партията не успяха да намерят кандидат, който да отговаря на търсения профил, поясни областният лидер на ДПС Дауд Ибрям и допълни, че целта им не е просто да участват в едно състезание.