Двойно повече фирми в сравнение с миналата година привлече специализираното изложение „Дунавските овощари“, което се проведе в събота в „Булстрад Арена“. То бе организирано за пръв път миналата година, когато в него участваха 15 компании. Въпреки студеното време, тази година броят им нарасна до 28.
В изложението участваха компании с предмет на дейност производство на посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и хранене на растенията, хранително-вкусова промишленост - преработка и консервиране, земеделска техника в областта на овощарството - машини, съоръжения, капково напояване, услуги и информация, включително банково и застрахователно обслужване, производство на опаковки и други свързани дейности. 
Присъстваха и три търговски вериги - „Кауфланд“, „Билла“ и „Фантастико“.
Организаторите от Съюза на Дунавските овощари са решени да превърнат изложението в ежегодно, тъй като други такива специализирани за овощарството форуми липсват и фирмите имат сериозен интерес да участват. На тазгодишното му издание гостуваха представители на две други браншови организации - Сюзът на малинарите и Съюз „Българска праскова“ - единственото сдружение със стопанска цел на производители на плодове у нас.
По време на изложението бе проведено и отчетно-изборно събрание на Съюза на Дунавските овощари, което преизбра за още един мандат настоящия управителен съвет. Председател на сдружението остава Николай Колев, който ще отговаря за районите на Русе, Борово, Две могили и Иваново. Павел Спасов ще координира овощарите в Сливо поле, Димитър Рачев - в Тутракан, Мирослав Черников - в Силистра, а Боян Боянов - за Ценово и Бяла.