Спортно-техническата комисия към БФС измъдри изключително „красива“ програма на „Дунав“ в първите 5 мача от пролетната фаза на първенството в Първа лига. Като погледне каква са я накъдрили, и за най-непредубедения ще стане ясно, че фактори в съюза са нарочили русенския отбор за жертвен агнец. Но така беше и в края на есента, когато дунавци бяха принудени да изиграят 3 поредни мача в рамките на... 7 дни! За палачинката, която заобръщаха съдиите в тези мачове, да не говорим. Но да погледнем каква са я свършили сега чиновниците. 
Каква чест! „Дунав“ и „Берое“ откриват пролетния дял с мач в Разград на 17 февруари, петък. Че е петъчен ден, не е толкова страшно, щото русенският тим е наказан в този кръг да играе без публика. 
Нататък обаче се зареждат други фрапиращи дати и часове, и то основно за домакинските двубои на „Дунав“.
28 февруари се пада във... вторник, а дунавци трябва да излязат от 15 часа /!!!/ на „Лудогорец Арена“ срещу „Левски“. 
Страхотно! Кой може да си позволи да тръгне към Разград за мач във вторник, и то по това време! 
10 март - денят е петък, а „Дунав“ е домакин от 17.30 часа /естествено, че пак в Разград/ на „Локомотив“ /Пловдив/! Долу-горе картинката е същата като в срещата с „Левски“.
Как може да бъде изтълкувана на първо четене тази идиотска програма? Че БФС не иска „Дунав“ да играе пред свои фенове и че облагодетелства съперниците му. Че на практика планира мачове при затворени врати. Че битката на дунавци за Топ 6 в редовния сезон ще е изключително жестоко изпитание с много нови подводни камъни. 
Ако поискате обяснения от БФС, най-вероятният отговор ще е, че спортно-техническата комисия се е съобразила с фирмата „Про Медия“, която има за задача да излъчи всички шампионатни мачове в каналите на „Диема“. 
Хубаво де, но защо само „сирачето“ „Дунав“ трябва да е наританият тим, а не е потърсен елементарен баланс в програмата? Нали в тази Първа лига има други 13 отбора? Да не припомняме, че някои клубове дори избират нахално дати за мачовете си и Спортно-техническата комисия само козирува пред предложенията им.  
Отговорът е прост. Някои се уплашиха, че русенци могат да завършат редовния сезон сред първите 6 отбора и да объркат плановете на богатите клубове. Лобитата на „Берое“ и особено на „Верея“ са настръхнали за тази заветна шеста позиция, от която не се отказва и „Ботев“ /Пд/. Тази пролет се очертава да е ад в сравнение с репетицията в късната есен!
Съдбата на дунавци в този ад е сами с феновете си срещу всички. И ако се измъкнат като по чудо от него, безхаберниците в БФС ще получат оглушителен шамар. Това ще е най-малкото, което заслужават.
„Красивата“ програмка
17 февруари, петък, 17. 30 часа - „Дунав“-“Берое“
24 февруари, петък, 17. 30 часа--“Ботев“-“Дунав“
28 февруари, вторник, 15 часа-“Дунав“-“Левски“
4 март, събота, 12.30 часа - „Монтана“-“Дунав“
10 март, петък, 17. 30 часа-“Дунав“-“Локомотив“ /Пд/