Обръщаме посоката, пациентът ще бъде в центъра на здравната система. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев.

„През следващите няколко месеца, докато съм служебен министър, ще демонстрираме, че изпълнителната власт се подчинява на закона. Ние, като екип в МС, се придържаме към това да възстановяваме справедливостта там, където е нарушена“, подчерта новият служебен здравен министър.

Д-р Семерджиев възприема новата си позиция не като привилегия, а като отговорност. Ще имам респект към фактите и няма да допусна никакви спекулации, уточни той.

„До следващия петък ще направим пълен анализ на здравната система. Вече работим по въпроса и разполагаме с повече вътрешна информация. Една седмица ще ни бъде достатъчна, за да дадем всички отговори на обществото, включително и за пръстовите отпечатъци“, каза здравният министър пред БНР.

Д-р Семерджиев обеща, че гласът на лекарското съсловие отново ще бъде чут, след като миналата година му бяха отнети права при предишния министър. Той подчерта, че едноличното командване не е неговият стил.