Областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев и заместик-председателят на партията Цветан Цветанов са първите български политици, които ще се видят отблизо с новия американски президент Доналд Тръмп. Това ще се случи на 2 февруари на Националната молитвена закуска, която се организира от Белия дом и Конгреса на САЩ. И докато за Тръмп това ще е първа молитвена закуска в качеството му на президент, за бившия русенския депутат е пето поредно участие в знаменателното събитие. 
„Утро“ вчера се свърза с Нунев часове преди полета му за Вашингтон, а той обеща, след като се върне, да разкаже подробности и интересни моменти от едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ. 
Националната молитвена закуска по традиция се провежда в първия четвъртък на февруари, а на събитието освен президентът на САЩ присъстват членове на правителството, Конгреса и дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на страната, политически и религиозни лидери, дипломати, бизнесмени и хора на науката от цял свят.