Австралийският футболист, когото щабът на ФК „Дунав“ очакваше на проби, пристигна на лагера в Турция и вчера записа първа тренировка, научи „Утро“. Младежът се казва Алекс Раджа Абдулах и е роден на 6 януари 1997 година - сиреч, съвсем наскоро е празнувал 20-ия си рожден ден. 
Данните, които съществуват в интернет за Абдулах, са изключително скромни. В лаконичното му представяне се подчертава, че е нападател, който може да играе както по двата фланга, така и в центъра на атаката. Висок е 178 сантиметра при тегло от 65 килограма. Няма обаче никаква информация колко мачове и за кой отбор е изиграл в професионалния футбол.
Алекс Абдулах ще е на проби в рамките на няколко дни и може би още утре ще запише някакви игрови минути в контролата на русенския отбор срещу руснаците от „Кубан“ /Краснодар/. По принцип старши треньорът Веселин Великов търси флангови футболист, алтернатива вляво на преминалия в „Левски“ Антон Огнянов. Ако се съди по бедната визитка на Абдулах и крехката му все още възраст, едва ли ще е футболистът, от какъвто всъщност Великов има нужда. Но да изчакаме и да не правим прибързани заключения. 
Контролата на „Дунав“ срещу „Кубан“ утре ще започне в 10 часа българско време. По преценка на треньорския щаб участие в нея за десетина минути може да вземе и таджикът Искандар Джалилов, който приключи с възстановяването си в Москва и вече е при съотборниците си на лагера в Турция.