Две момчета на 17 години са задържани в автобус за Велико Търново след кражба на голяма сума пари от билетна будка на централната автогара.
В 8 часа в сряда продавачка на фирма „Омега Груп“, чиято будка за продажба на билети е в края на автогарата, установила, че прозорчето на гишето е избито навътре, а от чекмеджето липсват 3000 лева. 
След подаден сигнал в Първо РПУ криминалисти иззели записите от камерата в будката, на които съвсем ясно се виждало как две хлапета натискат прозорчето от алуминиева дограма и го избиват от рамката. После по-слабичкото се провира и взема парите от чекмеджето на бюрото под гишето. Тъй като дори не са предполагали, че ги снимат и не само не са крили лицата си, а дори сякаш са позирали като кандидат за „Оскар“, крадците веднага са разпознати. Установено е, че са 17-годишни, имат богати криминални досиета и на 24 януари са избягали от изправителния интернат в разградското градче Завет и са обявени за издирване. 
Снимките им са показани на всички билетопродавачи, след което се разбрало, че сутринта двете бандитчета са отпътували с автобус за Велико Търново. След подаден сигнал до търновската полиция рейсът е спрян по пътя и хлапетата са задържани. Намерените в тях пари са върнати на превозвача, но част от сумата вече била похарчена.