Имаше един израз, споменат от нашия лидер: времето и народът ни даде задача да търсим не това, което ни разделя, а това, което ще ни обедини - правихме това тези две години.

Това заяви днес от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация, посветена на приключването на работата на 43-ото НС и благодари на БСП лява България за приетите през това време законопроекти и с тяхна подкрепа.

Когато започнахме 43 парламент имахме изключително важна задача - да изпълним препоръките на ЕК и да проведем промени в съдебната система, каза той и даде пример за постигнатото в тази сфера - избор на главен съдебен инспектор и др., каза той.

Цветанов се спря на факти, с които се постара да убеди колегите си и медиите, че благосъстоянието на българите се е подобрило- за пенсиите, за данъчния статус, за образованието.

Цветанов се обърна и към главните политически опоненти на ГЕРБ, към левите депутати с въпроси: когато говорите за социални мерки, които ще предприемете в един евентуален ваш мандат и предлагате да направите разходи от 1,5 млрд. за пенсии, общата ви социална политика да бъде в размер на 3 млрд. лева, за един управленски мандат това прави 12 млрд. лева. Извинявайте, но трябва да покажете и легитимните източници, за да може да се осъществи тази политика, напомни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Когато започнахме 43-тия парламент имахме изключително важната задача да изпълним препоръките на ЕК и да започнем реалната съдебната реформа. Тук Цветанов призна, че без всички парламентарни групи е нямало как това да бъде постигнато. И се похвали: в социалната политика имаме 8% безработица и увеличаване на минималната работна заплата от 1 януари 2017 година на 460 лева. Знам, че сте доста изнервени и притеснени, защото си имате вътрешни проблеми и се стараете максимално цялата негативна енергия да я прехвърлите към вашите политически опоненти. Но от ГЕРБ желаем този дебат, който ще се води в тази кампания, да бъде конструктивен, всички да допринесем за доверието на българските граждани към институциите, с реални решения, призова Цветанов.

Той поднесе букет на председателя на парламента Цецка Цачева за това, че е била търпелива към изказванията на депутатите от парламентарната трибуна