„Тракийско злато“ е Цвят на годината за 2017 г., обявиха от „Оргахим“ АД и Асоциацията на интериорните дизайнери. В процеса по избора са участвали дизайнери, продуктови мениджъри и специалисти по колористика.
„Тракийско злато“ съгласно каталога на „Оргахим“ е вдъхновен от корените и земята ни. Цветът обобщава главната тенденция в интериорния дизайн да се използват естествени „устойчиви“ материали. Цвят на слънцето, на духовното израстване и на съвършенството. Принадлежи към жълтата гама, свързвана с емоциите и настроенията и възприемана еднакво добре както от мъже, така и от жени.
„Цвят на годината“ е инициатива на „Оргахим“, която се провежда за втора година в партньорство с Асоциацията на интериорните дизайнери в България. Целта е тя да се превърне в генератор на нови идеи в работата с цветове, както и да зададе тенденции и перспективи за вида на обграждащата ни среда, коментират от русенския производител на бои. Амбицията на „Цвят на годината“ е да се наложи като водещо събитие в бранша и да даде възможност на професионалната гилдия да задава тенденции на локално ниво.