1000 лева глоба отнесе шофьор, разбил носа на служител на общинското предприятие „Комунални дейности“, който вдигнал с паяк неправилно паркирания му автомобил. Спорът стигнал до Русенския районен съд, след като пострадалият подал жалба в прокуратурата.
През юли миналата година Р.А. бил на работа заедно с колегата си И.А. Двамата общински служители били в локалното платно на бул. „Липник“ срещу сградата на КАТ, където са забранени престоят и паркирането. Имало и знак, че нарушителите се отстраняват принудително.
По същото време В.К. имал среща с приятел в двора на КАТ и паркирал на забраненото място. Общинските служители снимали колата му, натоварили я на паяка и потеглили към паркинга на общинското предприятие.
В.К. забелязал какво се случва с автомобила му,  чак когато паякът тръгнал. Метнал се в колата на приятеля си и двамата карали зад него до паркинга. Докато общинските служители разтоварвали колата на В.К., той приближил, представил се като собственика и вдигнал скандал на Р.А. Служителят отвърнал, че си върши работата и не е длъжен да познава собствениците на автомобилите. В.К. обаче настоявал да му обяснят защо точно неговият автомобил е репатриран. Когато Р.А. се навел да свали скобата от колелото на автомобила, В.К. му нанесъл изненадващ удар по лицето с глава. Рукнала кръв от носа на общинския служител. Тогава колегата на Р.А., който до този момент бил в кабината на паяка, слязъл и поискал документите на побойника, повикал и полицаи.