Спортно-техническият щаб на „Дунав“ очаква към лагера в Турция да се присъедини футболист от ... Австралия, научи „Утро“. Става въпрос за ляв външен халф, който ще е на проби в продължение на няколко дни.
Когато русенският отбор бе във „В“ група, пробва друг футболист от Страната на кенгуруто. Тогава гъркът с австралийски паспорт обаче не убеди старши треньора Веселин Великов, че може да е алтернатива на Атанас Атанасов като ляв бек и той бе освободен след домакинска контрола, в която влезе като резерва през последните десетина минути.
В същото време стана ясно, че дошлият на проби по-рано в Турция украинец Алексей Ларин има сериозни шансове да остане в отбора и да подпише договор. Първите впечатления за Ларин в щаба на „Дунав“ били за добър футболист със здрава физика и борбен характер. Окончателното решение ще бъде взето след контролата, която „Дунав“ изигра късно вчера срещу румънците от МСС „Яш“.
Вчера дунавци трябва да посрещнат на лагера в Лара таджикистанския си съотборник Искандар Джалилов. Той получи фрактура в стъпалото в един от последните мачове в Първа лига през миналата година, мина през операция, а досега се възстановяваше в Москва.
В отсъствието на Джалилов десният фланг бе поверен на Марио Петков, който изигра твърде колебливи първи мачове, но с всеки следващ двубой посъбра самочувствие и започна да се представя на прилично ниво. Петков стартира и като титуляр в първата контрола срещу „Ворскла“ /Полтава/, спечелена от русенския отбор с убедителното 5:1.