"Григор е много уверен, играе с много мощ в ударите си. Очаква ме много тежък мач и знам, че трябва да играя най-добрия си тенис", сподели испанецът Рафаел Надал, който ще бъде съперник на Григор Димитров в полуфиналите на Аустрелиън Оупън.

Шампионът от 2009 година победи 3-ия поставен Милош Раонич в три сета и ще спори с Димитров за място на финала в Мелбърн. "Григор е страхотен играч, всички мислехме, че той ще стане топ тенисист и днес той го постига. Започна сезона невероятно и мога да го поздравя за това, което постигна, след проблемите, които имаше миналата година. Той е много уверен, играе с много мощ в ударите си. Очаква ме много тежък мач и знам, че трябва да играя най-добрия си тенис", каза Надал в блиц интервюто след успеха над Раонич.

Носителят на 14 титли от Големия шлем призна, че е имал опасения, че няма да може да се завърне на най-високо ниво, след многобройните проблеми с контузии в последните години. "Не съм арогантен, няма да лъжа, винаги съм изпитвал съмнения. Дори когато печелех много и трябваше да правя пауза заради контузия, никога не съм бил уверен, че ще се върна. Това е нещо хубаво, защото те зарежда с енергия да работиш. Имах хубава кариера, но в нея имаше и тежки моменти. Това ме кара още повече да оценявам мачове като тези", коментира Рафа.

Мачът между Димитров и Надал ще се играе в петък от 10:30 часа българско време.